Lampenwinkel, Werkplaats, Museum Ineen!

Wie Zijn We

Het Lichtatelier is in de loop van 2016 ontstaan en is gevestigd in de Enschedese binnenstad. Het is een plek waar bijzonder industrieel erfgoed op een creatieve manier wordt verwerkt en gepresenteerd. 

Het Lichtatelier bestaat uit een werkplaats, een museum en een lampenwinkel. De authentieke verlichtings- en schakelmaterialen zijn afkomstig van fabrieken uit het begin van de vorige eeuw.

over-ons

Buitengewone Ervaringen

Bij ons vind je originele fabriekslampen met een rijk industrieel verleden. Elke lamp is karakteristiek, stijlvol en heeft een breed scala van praktische toepassingsmogelijkheden.

Tevens hebben wij veel informatie over de tijd waarin deze lampen werden gebruikt: de industriële revolutie met de opkomst en teloorgang van veel bedrijven.

Het materiaal is in een periode van ca. 30 jaar  veiliggesteld uit fabrieken en schakelstations waarvan er inmiddels vele zijn verdwenen.

Onze Kernwaarden

We worden gedreven door een reeks kernwaarden die ons leiden in elk aspect van ons bedrijf. Deze waarden definiëren wie we zijn en geven vorm aan de manier waarop we werken, zodat onze klanten de best mogelijke ervaring krijgen, dit zijn onze kernwaarden:

De lampenwinkel van Het Lichtatelier​

In de lampenwinkel zijn ambachtelijk gerestaureerde industriële lampen en – schakelmaterialen te bekijken en te kopen. Onze collectie telt ca. 100 verschillende soorten authentieke industriële lampen, afkomstig uit Enschede (textiel), Twente, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Authentieke gerestaureerde industriële lampen

De industriële lampen worden naar wens geleverd. Dit hangt samen met de voorkeur voor het ophangsysteem: ketting of stang, de hoogte van de ruimte waar ze komen te hangen en wensen met betrekking tot de lichtbron. Van bijna elke lamp is het verhaal bekend en opgetekend.

De verhalen worden in digitale of geprinte versie met de lampen meegeleverd.

Materialen voor de authentieke industriële lampen

Wij gebruiken ledlampen, diverse soorten kabels, ophangmaterialen, authentieke wandcontactdozen en lichtschakelaars en onderhoudsmateriaal.

Afbeeldingen oude fabrieken

Van diverse oude fabrieken waar de lampen vandaan komen hebben wij fraaie afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn eveneens te koop. Indien gewenst uitvergroot en ingelijst. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van deze afbeeldingen.

Het Lichtatelier: Afbeeldingen/foto's van oude fabrieken
Het Lichtatelier: Afbeeldingen/foto's van oude fabrieken
Het Lichtatelier: Afbeeldingen/foto's van oude fabrieken

De werkwijze van Het Lichtatelier

Bij de keuze van de lampen zijn we je graag behulpzaam. En is de keuze gemaakt, dan kijken we samen naar jouw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de ophanging en het soort lichtbron. Voor de ophanging kun je kiezen voor een stang of ketting. Als lichtbron kunnen wij adviseren uit een ruime keuze fraaie ledlampen die al dan niet dimbaar zijn.

Voor elke lamp in onze lampenwinkel garanderen wij dat deze is samengesteld uit authentieke – en/of ambachtelijk vervaardigde onderdelen.

Omdat de lampen op je persoonlijke wensen en eisen worden afgestemd, leggen wij in een opdrachtbevestiging alle persoonlijke wensen en eisen vast. Wij vragen een aanbetaling van 50% van het totale bedrag. Zodra we deze aanbetaling ontvangen hebben, beginnen we met het vervaardigen van jouw lamp(en).

De exacte hoogte van de lamp wordt bepaald naar aanleiding van de plaats waar hij moet komen. Wij maken de ketting of stang dan op de juiste maat. Bij bijzondere wensen voor een samenstel (meerdere lampen aan één stang) of bijzondere ophanging denken we uiteraard actief met je mee.

Scroll naar boven