Lichtprojecten uitgevoerd door Het Lichtatelier

Hieronder een vind je een aantal projecten waar het Het Lichtatelier ambachtelijke gerestaureerde industriële fabriekslampen heeft geleverd.

Bakkerij Nollen

In de winkel van bakkerij Nollen, in het winkelcentrum in Deventer Colmschate (Flora 36), zijn vier exemplaren van de lamp Montceau te zien. Zie foto’s en beschrijving:

Montceau-les Mines

Deze robuuste Franse fabriekslampen vertellen de bewogen geschiedenis van de oude mijnstad Montceau-les-Mines. De lampen hebben een groene ijzeren kap die de sporen draagt van een lange en intensieve diensttijd in één van de kolenmijnen.

Lunchroom Heel Bijzonder

Deze bijzondere winkel annex lunchroom aan De Heurne 47 in Enschede doet zijn naam eer aan. Verschillende typen hanglampen en een staande lamp uit ons assortiment voorzien in een sfeervolle verlichting.

LKSVdD Architecten

De lange tafel in de ontvangstruimte van LKSVdD Architecten wordt verlicht door een formatie van zeven fabriekslampen die worden aangestuurd door een schakelpaneel. Dit paneel is vervaardigd met fraaie historische onderdelen, afkomstig uit textielfabrieken die vroeger in Enschede hebben gestaan. Bijzonder industrieel erfgoed heeft zo een nieuw leven gekregen bij deze onderneming in het Balengebouw aan de Lonnekerspoorlaan 114D in Enschede.

Woongemeenschap De Wonne

De kapel van woongemeenschap De Wonne, Noorderhagen 25 in Enschede, wordt verlicht door drie bijzondere lampen van het model ‘Carcoke Tertre’. 

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen