De werkplaats van Het Lichtatelier

In de werkplaats van Het Lichtatelier worden de oude authentieke lampen en weer toonbaar en bruikbaar gemaakt. Allereerst wordt er gekeken naar de staat van het object en wordt er een restauratieplan opgesteld.  

Vervolgens gaan onze vrijwilligers aan de slag om het object zo veel mogelijk de originele staat te herstellen. Dit gebeurd (waar mogelijk) met authentieke onderdelen. 

Hier ontmoet oude techniek de nieuwe techniek, want de lampen worden voorzien van ultra zuinige LED – verlichting. Zo krijgen de authentieke lampen uit de eerste helft van de vorige eeuw een nieuw leven!

Het Lichtatelier: Een kijkje in onze lampenwinkel
Het Lichtatelier: Onze werkplaats
Het Lichtatelier: Een kijkje in onze lampenwinkel

Redesign van fabriekslampen met een verhaal

De kappen van de fabriekslampen worden geconserveerd en aangepast aan de moderne veiligheidseisen. Vervolgens worden ze voorzien van een passend ophangsysteem dat is gebaseerd op de oorspronkelijke situatie. De armaturen zijn geschikt voor LED lampen. De fraaie exemplaren in ons assortiment versterken de authentieke sfeer van de fabriekslampen. Hierdoor passen ze zowel in privé- als werkomgevingen en worden zo behouden voor volgende generaties.

Vrijwilligers aan het werk in de werkplaats

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud